3 redenen om te plannen


Loopt je hoofd over van dingen die je nog moet doen?

Zijn je bureau en bureaublad een plakboek van notes?


Dan is het hoog tijd om je planning eens kritisch te bekijken.

Ik geef je hier 3 redenen om 'het bekijken van je planning' in te plannen :-)


1. Plannen is controle.

Neem de regie in handen. Vraag je af waar jouw waarde voor je werkgever zit. Werk je hier voldoende aan? Plannen betekent dus eigenlijk je job vorm geven. Het is een tool om controle en voldoening te krijgen. Het helpt je ook om de focus te leggen op de dingen die je wil bereiken of de resultaten die jij belangrijk vindt. Je werk wordt daardoor meer waardengedreven. Het laat je tevens toe te reflecteren over je werk en je tijdsbesteding, wat de aanzet is tot zelfkennis, groei en verbetering.

Meer nog, als jij niets plant, zal een ander je planning bepalen!


2. Plannen is kiezen.


Planning creëert de mogelijkheid om prioriteiten te stellen. Plannen is kiezen; kiezen waar jij je energie voor wil inzetten die dag. Zonder prioriteiten werk je vaak op automatische piloot en laat je je leiden door de waan van de dag. Meestal werk je dan aan dringende zaken die eigenlijk prioritair zijn voor een ander. Jouw to do's blijven liggen tot ze ook dringend worden. Door goed te plannen zal je merken dat je efficiëntie verhoogt.


3. Plannen is structuur.


Als je plant en er komt een dringende (en belangrijke!) activiteit tussendoor, besef je ook wat je hierdoor niet kan doen. Communiceer dit ook, zodat de ander weet dat een andere prioriteit nu achteruit geschoven wordt. Loop niet in de val om alles er toch maar tussen te nemen. Dat komt jouw focus, werkkwaliteit en voldoening niet ten goede. Plannen geeft structuur aan je dag, aan je tijd en dus ook aan je energie. Zeg ja tegen de juiste dingen. Je zegt sowieso nee tegen ìets.


Heb je je planning kritisch bekeken? Heb je enkele verbeterpunten gevonden, maar weet je niet hoe hieraan te beginnen? Denk je dat er toch niets aan te doen is? Kom een keer een uurtje langs en ik help je op weg.


Veel succes.


Hartelijke groeten,

Anja

17 keer bekeken0 reacties

© 2017 Vitality Projects. All rights reserved. Website created by GOALS. agency