Hoe krijg je die behoefte aan ontspanning in de hand?

Bijgewerkt: 7 dec 2018


Heb je vaak het gevoel dat je geen tijd hebt om te ontspannen of om iets te doen wat je leuk vindt? Alsof er altijd wel iets belangrijkers is. Alsof er altijd wel iets tussen komt. Je wil er zijn voor iedereen, je wil alles goed doen en je verantwoordelijkheid opnemen. Je loopt op de toppen van je tenen en wordt prikkelbaar. Ik heb een kleine tip voor je. Nee, ik kan natuurlijk je to-do lijst niet in 1-2-3 laten verdwijnen. En er zijn verschillende redenen die aan de basis kunnen liggen van jouw behoefte aan ontspanning. Daar zou individuele coaching voor nodig zijn. Maar ik kan je wel een idee aanreiken. Iets om mee te starten.


En dat is .... meer genieten. Klinkt dat stom? Laat het me even uitleggen.


Probeer te genieten van wat er op je pad komt. Vraag je af waar je blij mee bent of waar je trots op bent. Dit geeft je kleine korte ontspanmomentjes. ’Een gevoel van dankbaarheid’ klinkt misschien melig of als een hype, maar zet je daar even overheen. Het is een evidentie dat de behoefte aan ontspanning anders is wanneer je gelukkig en tevreden bent gedurende de dag. En natuurlijk zijn mijn dagen ook niet allemaal rozengeur en maneschijn! Maar dan probeer ik toch even pauze te nemen en te genieten van iets kleins, even iets ontspannends lezen, een telefoontje of een kop thee. Ook vraag ik me vaak af waarom ik doe wat ik doe. Op die manier confronteer ik mezelf met het positieve. Dus zie je het even niet meer zitten? Stel jezelf de waarom-vraag om je motivatie te herbronnen. Je zal zien dat je energie en efficiëntie een boost krijgt.


Die ‘rotdag’ ’s avonds compenseren met een wijntje, netflix en een zak chips? Geen sprake van! Zo’n rotdag was het immers helemaal niet, toch? ;-)


Ik heb hier trouwens een online workshop voor gemaakt.

Een online workshop die je op je eigen tempo kan beluisteren. Er zitten ook oefeningen bij om jezelf op dit vlak beter te leren kennen en genotsmomenten in te plannen. Deze krijg je in pdf meegestuurd. Wil je ondersteuning bij de oefeningen of even een second opinion. Dan kan je me steeds mailen. Mailsupport zit natuurlijk mee in het pakket.

Waar gaat het over? Bewuster genieten thuis én op je werk, maar het gaat ook over piekeren en ergernissen. Bewust genieten van kleine en minder kleine dingen. Daar gaan we voor.


Heb je het nu te druk om te starten? Wel, dan is nu waarschijnlijk net het juiste moment om te starten. De beste manier om te ontdekken of dit iets is voor jou, is door op deze link te klikken voor meer informatie.


Never wait for the perfect moment. Take a moment and make it perfect!


15 keer bekeken0 reacties

© 2017 Vitality Projects. All rights reserved. Website created by GOALS. agency