Ontdek de voordelen van 'simpelweg genieten'!


Ik moet je iets bekennen.

Ik was een piekeraar en een eeuwige twijfelaar. En ik kan je zeggen, dat kost bakken energie! Ik heb vaak lijstjes en overzichtjes gemaakt om niet in cirkels te piekeren.

Enkele opleidingen en boeken verder, moet ik vaststellen dat ik positief geëvolueerd ben. Ik heb echt wel meer rust gekregen. Natuurlijk, ik denk nog altijd goed na vooraleer ik een beslissing neem, maar het echte piekeren is zo goed als verdwenen. Wat hier waarschijnlijk ook toe bijdraagt is dat ik nu een job heb die me uitdaagt, boeit en voldoening geeft. Maar ik ben ervan overtuigd dat de keuze voor deze job eerder een gevolg was van mijn eerste stappen richting positieve mindset.


Wat zijn mijn geheime ingrediënten voor dit resultaat?

- Positief denken, relativeren en niet vervallen in doemdenken - Bewuster leven vanuit je eigen behoeftes en kwaliteiten - Meer genieten (en vaststellen hoe besmettelijk dit is voor de mensen in je omgeving)

Bewuster genieten van kleine en minder kleine dingen. Dat vind ik een heel belangrijke tip. Start eens met 's avonds voor je gaat slapen 3 dingen op te schrijven die leuk waren of waarvan je genoten hebt die dag. Als je jezelf verplicht om dit dagelijks te doen zal je merken dat je hier overdag ook meer bij stil staat. Al was het maar om 's avonds iets te hebben om op te schrijven! :-)

Dit leidt tot dankbaarheid. Het helpt je om meer rust in je hoofd te krijgen en een buffer tegen stress op te bouwen.


Waar ga jij lekker van genieten vandaag?


Groetjes,

Anja


Find joy in the ordinary!
9 keer bekeken0 reacties

© 2017 Vitality Projects. All rights reserved. Website created by GOALS. agency