Mijn visie op voeding, inclusief getuigenis van een klant

Bijgewerkt: apr 2

Waarom zou je op je voeding letten? Om op gewicht te blijven of te vermageren? En wat als je niet bijkomt van snoep, chips en frisdrank? Dan is het toch helemaal OK of niet? Wat als je veel sport? Dan kan je toch lekker 's avonds een pak koeken eten!

Deze visie hoor ik heel vaak, maar vergeten we nu niet iets? Wat met onze energie?


"Ja, maar het is zo lekker!"

En dat is zo. Maar onze smaak is maar een heel klein stukje van ons spijsverteringsstelsel. We vergeten vaak dat al wat we in onze mond stoppen, later wordt verwerkt door onze maag, onze darmen en uiteindelijk ... onze cellen. Elk van deze cellen heeft een functie, een taak. Om deze taak naar behoren uit te kunnen voeren produceren ze energie, ATP genaamd, en hebben ze allerlei verschillende voedingsstoffen nodig. Te weinig voedingsstoffen betekent minder energie in de cellen en dus minder energie om te denken en te bewegen. En dan heb ik het nog niet over de stofjes in onze hersenen die ons humeur bepalen en voor een groot deel afhankelijk zijn van de voeding die je eet.


Dat betekent dus dat je voldoende groenten, fruit, gezonde eiwitten, kortom gezonde voeding moet eten. Maar dat zegt nog niets over het feit dat we moeten oppassen met suiker of transvetten bijvoorbeeld.

Gezonde voeding geeft energie, maar ongezonde voeding of teveel voeding rooft energie!

Wanneer je aan het fietsen bent, kan tegenwind je prestatie aardig verminderen. Je energie zal ook sneller uitgeput zijn. Zo ook kan ongezonde voeding de prestatie van je lichaam aardig verminderen. Als je veel suiker eet, kost het veel energie voor het lichaam om je bloedsuiker onder controle te houden. Dat gaat niet vanzelf; er treden heel wat mechanismes in werking. (en dan zwijgen we nog over het risico op een bloedsuikerdip nadien) Als je voeding eet met kunstmatige additieven zal je lever zijn energie gebruiken voor het ontgiftingsproces, terwijl de lever sowieso een druk bezet orgaantje is.


Om een lang verhaal kort te maken ... wanneer je overweegt om iets aan je voeding te veranderen, doe het dan (niet alleen) voor je gewicht. Doe het voor je energieniveau. Je gaat je vitaler, energieker, blijer voelen. Bedenk alvast wat je gaat doen met al die energiewinst die je gaat ervaren. Dat is een sterke stimulans. Waar heb jij energie voor nodig? Je weet immers hoeveel energie je hebt, maar niet hoeveel meer je zou kunnen hebben!


Wil je bewijs? Lees dan hier de getuigenis van een klant.


Veel succes en misschien tot binnenkort voor een extra steuntje in de rug! Ik help je graag op weg naar meer energie!Warme groeten,

Anja

35 keer bekeken

© 2017 Vitality Projects. All rights reserved. Website created by GOALS. agency