Power pose!


"Fake it till you make it!" Kan dit echt werken?


Amy Cuddy van de Harvard Business School had het er al over in haar TED-talk: de gevolgen van het aannemen van een power pose of krachtpose. Hieronder verstaan we de houding van superman met de handen in de zij en de voeten op schouderbreedte. Een andere mogelijkheid is handen in de nek of de armen in de lucht. Sowieso een open houding dus. Maak jezelf groot.Dat onze lichaamstaal veel verraadt over hoe we ons voelen, wisten we al. Ook dat onze non-verbale communicatie een grote impact heeft, is geen geheim. Amy Cuddy gaat een stapje verder. Wat Amy aantoont in haar TED-talk is de impact van onze lichaamshouding op hoe we ons voelen, zelfs op de productie van onze hormonen!


Uit een studie bleek dat na het aannemen van een krachtpose gedurende 2 minuten, testosteron (kracht, zelfvertrouwen) aanzienlijk stijgt en cortisol (stresshormoon) aanzienlijk daalt. Dit uitte zich in meer zelfvertrouwen, lef en enthousiasme.

2 minuten in een onzekere houding (lees schouders naar voor, gekromde rug, gezicht aanraken, friemelen met de handen) deed trouwens het tegenovergestelde!!


En nu het besluit! Wanneer kunnen we deze kennis inzetten?


Can you fake it till you make it? Blijkbaar wel! Alleen al door 2 minuten VOOR een belangrijk gesprek of een stresserende presentatie te letten op onze houding!


Proberen ze een taak onterecht in je schoenen te schuiven en durf je geen nee te zeggen?

Heb je een belangrijk sollicitatiegesprek of moet je een presentatie geven?

Ben je zenuwachtig voor je functioneringsgesprek?

Ga je na een burn-out weer terug aan het werk?Neem van tevoren de tijd om 2 minuten ongestoord te doen alsof je de wereld aankan. Zoek een plekje waar niemand je kan zien en neem een krachtige houding aan. Maak jezelf 2 minuten groot en zet daarna de kracht in die je voelt en uitstraalt.
Niet alleen de 2 minuten van tevoren zijn belangrijk!


Natuurlijk is je houding ook belangrijk tijdens je gesprek of presentatie. Je gaat dan natuurlijk niet staan zoals Wonder Woman, maar door te letten op kleine dingen maak je niet alleen een indruk die professioneler, krachtiger en competenter is. Meer nog ... je voelt je ook professioneler, krachtiger en competenter. Let er vooral op dat je schouders recht zijn en niet naar voor gebogen. Verder is het beter je benen niet te kruisen, maar stabiel en stevig op de grond te zetten. Ben je een beetje bang van die ene collega? Wil je je standpunt overbrengen op je werk? Probeer je iemands werkwijze aan te kaarten? Zulke moeilijke gesprekken doe je vanaf nu niet meer met een gebogen onderdanige houding!


Gedraag je krachtig ...


Voel je krachtig ...


Wordt gezien als krachtig!


Nog niet overtuigd? Bekijk de TED-talk https://www.youtube.com/watch?v=phcDQ0H_LnY en overtuig jezelf. Je vindt hier nog super veel tips.


Hartelijke groeten,

Anja

15 keer bekeken0 reacties

© 2017 Vitality Projects. All rights reserved. Website created by GOALS. agency