Wat is veerkracht?

Bijgewerkt: 24 jan 2019


Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en om daar misschien zelfs sterker uit te komen. Wanneer je veerkracht goed zit kan je goed omgaan met veranderingen, moeilijkheden, onzekerheid of stress. Je staat positief en bewust in het leven en blijft niet bij de pakken neerzitten.


Je voelt hem waarschijnlijk wel aankomen. Veerkracht is niet statisch. Een deel is aangeboren, maar daarnaast kan je veerkracht trainen zoals een spier!

Veerkracht wordt immers voor een groot deel bepaald door je vaardigheden om met tegenslagen of moeilijkheden om te gaan.


Vind jij het moeilijk om bij een negatieve gebeurtenis je moed bijeen te rapen? Zit je niet meer zo goed in je vel? Durf je hierover te praten en wil je werken aan de ontwikkeling van je veerkracht?

Dan is veerkrachtcoaching misschien wel een oplossing.


Wat doet een veerkrachtcoach?


Een veerkrachtcoach begeleidt je naar meer vitaliteit door je mentale en fysieke veerkracht te verhogen. Kies je coach bewust! Veel coaches richten zich vooral op het mentale. Wees je ervan bewust dat je fysieke veerkracht ook van invloed is op hoe je je mentaal voelt! Ik ben naast veerkrachtcoach tevens voedingsconsulent, dus overweeg zeker Vitality Projects wanneer je het gevoel hebt dat je je voeding niet onder controle hebt of wanneer je je voeding wil aanpassen aan je mentale belasting.

Een veerkrachtcoach gaat samen met jou kijken naar waar je tegenaan loopt en wat je wil veranderen. Wie of wat houdt je tegen om je doel te bereiken? De coach helpt je de oorzaken bespreekbaar te maken en aan te pakken. Ben je je bewust van je hulpbronnen? Maak je gebruik van de hulpbronnen die rondom jou aanwezig zijn, zoals vrienden, collega's of eigen capaciteiten? Hoe ga jij met stress om en hoe kijk je tegen problemen aan?

Je leert vanuit je eigen kracht effectief om te gaan met stressbronnen en zo bewuster om te gaan met de dingen die op je pad komen.

Interesse in een gratis kennismakingsgesprek? anja@vitalityprojects.be of 0499/22.55.05. Ik help je heel graag op weg naar meer veerkracht en vitaliteit!


Warme groet,

Anja

58 keer bekeken

© 2017 Vitality Projects. All rights reserved. Website created by GOALS. agency